Hartige taart met pompoen, ook al is het lente

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Hebben jullie dat ook, dat als je eenmaal een nieuw recept ontdekt hebt je dat regelmatig maakt? Net zolang totdat je weer wat nieuwere recepten verzamelt hebt en daar fanatiek mee bent.

Zo heb ik dat met deze hartige taart met pompoen en wortel. Meer iets voor de herfst, aangezien de pompoen nu uit het buitenland moet komen. Maar ik had het recept (dank Marieke!) net onder de knie, en ach, het voelt soms toch nog wat herfstig buiten.

De oregano en de munt vergat ik op de foto, maar die kan er bij gedacht worden.

Nodig:

300 gr feta
1 grote wortel geraspt
1oo gr pittige(belegen)kaas
600 gr pompoen
1 grote ui gesnipperd
2 theelepel munt + 2 theelepel oregano (proef, ik doe er soms nog wat door)
2 grote eieren of drie kleintjes
150 gr zelfrijzend bakmeel
1 dl olijfolie
Een bakje pijnboompitten
zout + peper

Doen:

Prak de feta, rasp de pompoen. Ui fruiten in 2 el olie. Pompoen, feta, geraspte kaas, gefruite ui, eieren 1 dl olie en kruiden bij elkaar doen en goed door elkaar roeren. Als laatste het zelfrijzend bakmeel erdoor heen scheppen. Oven voorverwarmen op 200 graden, springvorm invetten, daarna het pompoenmengsel in de springvorm doen, gladstrijken en wat pijnboompitten erover strooien en in +/- 40 minuten bakken.
Tegen het einde met een satéprikker in de taart prikken om te zien of de taart goed is.
Je kunt de taart zowel warm als koud eten. Smakelijk!
Advertenties

2 Reacties op “Hartige taart met pompoen, ook al is het lente

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s